Wednesday, 10 August 2011

Ringkasan Tenaga Ritual 02


Tenaga positif -- pahala -- Allah redha


Tenaga negatif -- dosa -- Allah murka

Piramid - batu kapur bermagnetik - menjana tenaga - mengumpul tenaga di sekeliling - dibebaskan ke ruang udara secara berterusan.

Piramid mampu menyerap semua tenaga (termasuk elektrik dari kabel-kabel bawah tanah) untuk dihala ke ruang angkasa dan menjadi satu tenaga baru yang lebih besar daripada sumber asal (elektrik), malah mampu mencapai infiniti jika sumber asal itu juga besar kuantitinya.


Tenaga dan pahala yang kita hasilkan akan diserap oleh binaan piramid dan dijana untuk membuka pintu rahmat dan kebaikan contoh, solat dhuha membuka pintu rezeki.


Amal ibadat yang dilakukan dengan penuh rasa kehambanaan akan mengundang keredhaan Allah, akan membuka pintu keberkatan sejagat, pintu keselamatan dari mala petaka, memberi kesejateraan kepada umat manusia.


Tenaga pasif atau aktif -- dalambentuk positif atau negatif.


Solat - tertib - aktif
Sedeqah - ikhlas - pasif


Mencuri - tertib dengan niat- aktif
Mengumpat - kilasan hati tanpa niat- pasif


Allah memberi balasan walau sezarah perbuatan - masih perlukan tenaga.


Bagaimana tenaga pasif dan aktif dihasilkan dan dijana utk membuka vortex yang akan memberi kemenangan kepada Islam.


Chakra - aura - cara tubuh menghasilkan tenaga, paling minim ialah berfikir. ingat Allah ialah perbuatan yang paling minima penggunaan tenaga dan diberi pahala oleh Allah - menjana tenaga pasif positif.


Fahami dan pelihara fungsi memori sistem otak.Menurut pakar kaji tenaga bernama Barbara BrennanHuman Energy Field (HEF) (juga disebut aura) dalam sistem chakra ialah kombinasi kompleks melibatkan corak tenaga spiritual, mental, emosi dan perbuatan fizikal seseorang individu. HEF juga adalah sebahagian daripada Universal Energy Field(UEF). HEF boleh diterjemahkan kepada tiga bentuk iaitu tenaga meridian, tujuh chakra dan tenaga tubuh. Setiap bentuk tersebut boleh dijana melalui teknik-teknik penjanaan secara terus (aktif) atau tidak terus (pasif).

Chakra juga menurut Brennan, berfungsi sebagai janakuasa dalam menggerakkan tenaga dan dibebaskan sebagai aura (HEF) yang akan bercantum dengan UEF bagi menjadikan seseorang itu lebih sensitif terhadap persekitarannya. Maka, jelas bahawa tenaga pasif manusia juga mempunyai hubung kait dengan penyatuan tenaga di peringkat universal. Ia akan bercantum dan menghasilkan tenaga yang lebih besar kuantitinya.
Tenaga spiritual tubuh termasuk semua getaran yang melebihi kemampuan minda mengandungi maklumat yang turut akan dibebaskan menjadi sebahagian komponen vortex. Ia berkisar mengenai sentimen, kepercayaan, perasaan dan sebagainya yang akan membentuk komponen vortex tersendiri.

Tambah Brennan lagi, setiap chakra mempunyai empat tenaga vortice (sebelum bertukar menjadi vortex) yang mana aura yang dihasilkan itu akan berpusing ke atas dan ke bawah (di luar tubuh manusia) setiap kali dijanakan. Tekanan ke atas akan menghasilkan ‘vortex bukaan’ dan tekanan ke bawah pula menghasilkan ‘vortex tutup’ bagi meningkatkan koordinasi tenaga tubuh manusia.

Perbanyakkanlah amal ibadat 'untuk kebaikan' diri, keluarga, agama, bangsa dan negara ??!!

"Orang miskinlah kena banyak bersedekah ya maulana.Sebab orang miskin kurang harta.Nak dapat banyak kena beri banyak"

Kata Kunci:


Piramid = Tenaga
Vortex = Blackhole
Blackhole = Graviti
Bulan = Graviti
Tubuh = Tenaga
Tenaga = Vortex
Vortex = Pintu Dimensi
Tubuh = Chakra
Chakra = Aura
Aura = Vortex
Tekanan Vortex ke atas = Bukaan pintu dimensi
Tekanan Vortex ke bawah = Tutupan pintu dimensi


No comments:

Post a Comment